همانطور که به سمت تعطیلات آخر هفته عید پاک می رویم و بدون شک پولکی زعفرانی کنجدی و شکلات مصرف می شود.
متخصص تغذیه مولکولی دانشگاه نیوکاسل، دکتر اما بکت، صحبت کردیم تا حقیقت را در مورد اینکه آیا شکلات واقعا برای شما خوب است یا بد؟
برای بسیاری، عید پاک به معنای شکلات است. و انبوهی از قطعات رسانه ای در مورد فواید شکلات برای سلامتی باز گو می کند.
با یک جستجوی سریع در گوگل، می توانید جشن شکلات عید پاک خود را توجیه کنید.
در حالی که همه ما میخواهیم انتخابهای غذایی خود را توجیه کنیم، متأسفم که میگویم این یکی از آن قطعات نخواهد بود.
اما اگر میخواهید از میزان احساس گناه که اغلب با شکلات عید پاک شما میآید، به خواندن ادامه دهید.
آیا واقعاً مطالعاتی وجود دارد که نشان دهد شکلات برای شما مفید است؟
حقیقات زیادی در مورد شکلات وجود دارد! و برخی از مطالعات نشان می دهد مواردی مانند افرادی که شکلات بیشتری می خورند.
بیماری قلبی کمتری دارند، عمر طولانی تری دارند یا حتی ممکن است جوایز نوبل بیشتری دریافت کنند!
اما این مطالعات نمی تواند نشان دهد که شکلات علت آن است. به احتمال زیاد مصرف منظم شکلات نشانگر ثروت و تندرستی است.
اما عمدتاً اینها مطالعاتی هستند که در مورد خوردن خود شکلات نیستند، بلکه در مورد دوزهای بالای ترکیبات موجود در شکلات هستند.
مانند تئوبرومین این ترکیب نشان داده است که فشار خون را کاهش می دهد، اما حتی اگر شکلات تلخ می خورید.
برای دریافت دوز فعال باید حدود 100 گرم شکلات بخورید این مقدار شکلات زیادی است و قند، چربی و کالری آن.
احتمالاً بر هر یک از مزایای تئوبرومین یا سایر ترکیبات بالقوه مفید مانند آنتی اکسیدان ها بیشتر است.
شکلات میتواند سرشار از قند، کالری و چربیهای اشباع شده باشد که مصرف بیش از حد آنها میتواند خطر ابتلا به بیماریهایی مانند بیماری قلبی را افزایش دهد.
اما، مگر اینکه به شکلات حساسیت داشته باشید، یا از آن متنفر باشید، هیچ دلیلی برای اجتناب از آن وجود ندارد.
در یک رژیم غذایی متعادل سالم هیچ چیز از روی میز خارج نمی شود.
برای تغذیه سالم، توصیه میشود که بیشتر غذاهای کامل تازه از گروههای غذایی اصلی بخوریم.
اما این بدان معنا نیست که باید از سایر غذاها کاملاً پرهیز کنیم.
غذا فقط سوخت نیست غذا بخشی از شادی، جشن ها و فرهنگ ماست.
لازم نیست هر انتخاب غذایی برای تغذیه حداکثر و بهینه شود، غذا بسیار پیچیده تر از آن است.